icon-arrow-right
HomeContact Stormschade

Stormschade

Wat vervelend dat u stormschade heeft aan uw (nieuwe) woning.

Graag informeren wij u over de te nemen stappen.

In Bijlage A Garantie en Waarborgregeling Nieuwbouw 2016 van Woningborg is vastgelegd wat wel en niet onder garantie valt. Hoewel stormschade uiterst vervelend is, valt dit niet onder de garantieregeling.

Vastgelegd is dat schade door wind met een sterkte vanaf windkracht 7, als stormschade wordt aangemerkt. Bij deze windsnelheden heeft schade niets meer te maken met de deugdelijkheid van de bouw, maar ontstaat een overmachtssituatie met wind van dusdanige kracht dat het helaas grote gevolgen kan hebben voor woningbezitters. 

 

Helaas kunnen wij uw klacht niet als garantie kunnen aannemen, als het goed is bent u verzekerd voor stormschade. Is er schade ontstaan, neem dan contact op met uw verzekeraar. In overleg met de verzekering kunt u partijen inschakelen om de schade te herstellen.

 

Wij nemen geen particulier herstelwerk aan, omdat wij daar als projectmatige bouwer gewoonweg niet op zijn ingericht of de mensen voor hebben. Maar er zijn verschillende vakmensen die u graag komen helpen, vraag maar eens in uw netwerk of zoek op internet. Kies voor een aannemer die gespecialiseerd is in de klus, met goede referenties en bij voorkeur met een keurmerk. Dan weet u zeker dat u een vakkundige partij inschakelt en de schade deugdelijk wordt opgelost.

Let op, ga niet zelf zaken proberen op te lossen voordat u de verzekering heeft gesproken! Dit om te voorkomen dat iets niet meer onder de verzekering valt. Uiteraard dient u waar mogelijk wel te voorkomen dat er nog meer schade ontstaat.

 

Hopelijk hebben we u hiermee op weg kunnen helpen!

+